Бургас е сред 13-те области, за които на 6 февруари е определен жълт код за потенциално опасно време за снеговалежи и бурен вятър, съобщиха от АПИ. Възможни са виелици, навявания и образуване на преспи.

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване в Източна България, трябва да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, предупреждават от пътната агенция. Водачите трябва да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Снегопочистващите машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за обработване на настилките по републиканските пътища, за да се осигури пътуването при зимни условия.