Не е имало нарушаване на технологичните регламенти или инциденти на територията на Лукойл – Нефтохим Бургас в нощта на 30 срещу 31 март, това съобщава 24 часа, позовавайки се на официално съобщение от компанията.
 
Тогава в Бургас бяха измерени нива на сероводород 36 пъти над допустимите норми. Днес Регионалната инспекция по околната среда и водите обяви, че санкцията за бургаската рафинерия ще е в размер на 250 хил. лева.
 
В официалната си информация от Лукойл обясняват, че от 25 март върви поетапно пускане на мощностите след профилактичен ремонт.
 
„В нощта на 31 март са установени максимално неблагоприятни метеорологични условия, свързани с изключително рядкото за сезона природно явление – пълно безветрие. Това, от своя страна, може да доведе до локално влошаване на качеството на атмосферния въздух”, обясняват от рафинерията.
 
Преустановени са операциите по увеличаване на натоварването и са мобилизирани технически и аварийно спасителните служби. Не са установени случаи на нарушаване целостта на оборудването.
 
 
Снимка: industryinfo.bg