Стар хладилник, тракторни и автомобилни гуми бяха само част от събраните от еколози боклуци край малкотърновското село Граматиково,съобщиха от пресцентъра на парк Странджа.

В акцията, иницирана от директора инж. Румяна Цвяткова, се включиха и служители от ловното стопанство в района. Всички те събраха 58 чувала с отпадъци, а сред намерените боклуци имаше бебешки, детски, дамски и мъжки обувки и дори напълно запазена кутия за бижута.

Участниците в акцията по голямото почистване на Странджа преминаха през районите в местността „Папазова нива“, подходите съм местност „Гръцка нива“ и резерват “Тисовица“, Малката и Голямата котвина на територията на стопанството, банкети и канавки около пътищата край с. Граматиково.

Впечатление по време на акцията е направил намереният хладилник, който се оказал доста стар. От едната страна уредът е бил покрит изцяло с мъх, разказа пред екипа ни пиарът на парк „Странджа” Йоана Гюрова.

Тази година служителите на парк Странджа заедно с петте горски стопанства, намиращи се на територията му, се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден”. Очаквайте подробности и от последния ден на акцията, в който се събраха и най-много боклуци.