22 големи чувала с боклуци събраха за един ден горски и лесовъди. В акцията по голямото почистване на парк Странджа се включиха група от 20 души, сред които 12 горски служители от ДГС-Малко Търново и 8 лесовъди от ДПП „Странджа”.  

Инициативата започна вчера сутринта с монтирането на кошчета за разделно събиране на боклуци пред парковата дирекция, съобщиха оттам.

Всички участници в почистването обходиха района около Малко Търново-местността Водиците и заслона до Шофьорското врисле. Лесовъдите и горските събраха боклуци и от крайпътните банкети по пътя към Царево, каза пред Грамофона нюз директорът на ДГС-Малко Търново инж. Илия Янгьозов.

Той допълни, че сред събраните остатъци има пластмаси, хартии, кутии, туби за вода. Общата събрана маса е около 400 килограма. Янгьозов обясни, че почистените заслони се посещават много от туристите и се почистват периодично. Веднъж месечно служители на горското стопанство запрятат ръкави и събират неизхвърлени отпадъци.

Акцията на Природен парк „Странджа” продължава днес. Кампанията на парка до края на седмицата ще бъде съвместна с петте горски стопанства, които се намират на територията му. Почистванията ще завършат на 13-ти септември.