Традиционният фестивал на зелениката се завръща наесен и отново ще събере всички любители на природата и парк Странджа. Това съобщи за Грамофона нюз директорът на ДПП „Странджа” инж. Румяна Цвяткова.

„Лятото няма как да възобновим фестивала, защото ще бъде много горещо. Ако хората все още желаят да има такъв празник, макар и зелениката наесен да е прецъфтяла, ще го направим. Ще се съберем, ще се повеселим и ще се насладим на природата на парк Странджа”, коментира инж. Цвяткова.

Тя допълни, че в дирекцията на парка продължават да получават запитвания, защо сега фестивалът не може да се проведе. „Смятам, че точно сега не трябва да го има предвид това, че се събират много хора. Фестивалът е свързан и с танци, което предразполага по-близки контакти между хората и не се знае какво може да се случи”, обясни още директорът на парка.

Цвяткова припомни, че интересът към тазгодишното издание на фестивала е бил огромен. Тази година той трябваше да се проведе на 9 и 10 май, в местността „Тулпан”, край село Заберново. Още от февруари месец всички къщи за гости в китното селце са били резервирани от хора, които с нетърпение са очаквали майското преживяване.

Снимка: ДПП Странджа