Директорът на ДПП „Странджа” инж. Румяна Цвяткова, която е и специалист „Горска педагогика” взе участие в Националната среща на горските педагози в България. Тя се проведе на 18 и 19 октомври в УОГС „Юндола”, съобщиха от пресцентъра на ДПП Странджа.

В конференцията по Горска педагогика организирана от МЗХГ, Съюза на лесовъдите в България, ИАГ и ЮЗДП-Благоевград, се включиха над 100 педагози от шестте държавни предприятия, дирекциите на парковете от страната.

През двата дни на срещата бяха представени една от друга по-интересни и полезни занимания за подрастващити, книжки, които подкрепят екологосъобразното поведение на децата, множество забавни и познавателни игри в посока придобиване на още полезни знания за природата – растения, животни, риби и насекоми.

По време на форума горските педагози избраха лого на организацията, решиха да направят свой собствен сайт, рекламни материали и да издадат помагало с всички игри, които се ползват при уроците.

Срещата беше открита от председателя на Съюза на лесовъдите в България проф. д-р Иван Палигоров и е по повод 110 години от основаването на СЛБ. На нея освен членове да СЛБ присъстваха и гости от чужбина.

Занятия по Горска педагогика за първи път в Европа се провеждат преди повече от 20 години в Швейцария, Австрия и Германия. В момента редица европейски страни работят в тази насока. В България тази специалност става все по-популярна сред учители и ученици.