Метеорологичната зима дойде с първия ден на декември, съобщи Нова телевизия. Логично и температурите вече са по-зимни, за разлика от ноемврийските. Днес денят почти в цялата страна започна с мъгла, а на много места термометрите отчетоха отрицателни температури. Единствено по Черноморието се радваме на относително топло време. Максималните температури по морето ще са около 11 градуса, а времето е слънчево.

Край Черноморието – рехава облачност в рамките на деня. Температурите там ще са с най-високи стойности – около 10-11 градуса.

Във вторник и сряда над Балканите ще премине студен атмосферен фронт. От север на юг над страната ще завали дъжд, който с падането на температурите ще преминава в сняг. Вятърът ще е силен в Дунавската равнина – със скорост около 50 км/ч. Снежната покривка в равнините ще е под 10 см, а в планинските райони (по високите части на Западна и Централна Стара планина, Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи) – до 20-25 см.

Още в сряда валежите навсякъде ще спират. Облачността ще започне да се разкъсва, макар че сутринта ще е мъглива. Дневните температури и в сряда, и в четвъртък ще са със зимни стойности – около 3-4 градуса. Към края на седмицата ще тръгнат бавно нагоре.

 

Снимка pixabay.com