На къмпинг Градина отново се строи. За това алармира екологът Тома Белев. За строежа стана ясно през януари тази година. Тогава се разбра, че там ще има магазин, заведения и дори паркинг.

Въпреки масовото недоволство, собствениците на къмпинга обявиха, че строителството е законно. Теренът е с площ от 5,5 дка. и попада в границите на защитената местност „Бакърлъка“.

Той обаче е включен в Общия устройствен план на община Созопол и реално строителството на терена е напълно законно, макар че е на метри от морето и в защитена местност.

През януари инвеститорът Людмил Стойков коментира пред медии, че спира строителството заради лошото време, а не заради вълната от недоволство.

Тогава той уточни, че всички документи са изрядни и строежът ще продължи наесен. Както и всъщност се случва в момента. Вече има ново съгласуване от страна на регионалната еко инспекция.

От РИОСВ са категорични, че строителството няма да наруши защитената зона, нямало да има и вредни последици за прелитащите птици, в чието местообитание попада къмпинга.

 

Снимка: Дневник