Министерството на отбраната на Русия показа видео от учението на отряд „Буря“. Доброволците от отряда се подготвят, за да пробият отбраната на въоръжените сили на Украйна, се казва в съобщение на ведомсдтвото.

От уточняват, че щурмовите самолети преминават бойно координиране по време на тренировка. Военнослужещите ще бъдат ангажирани в пробива на отбраната на Въоръжените сили на Украйна в най-трудните и ешалонирани райони.

„На полигона щурмови самолети изучават използването на тактически методи за придвижване по време на бой с леко стрелково оръжие, потискане на огневи точки и снайперски позиции с помощта на ръчни щурмови гранати, противотанкови гранатомети и стрелково оръжие в условия на видимост и контакт с противника“, съобщиха от Министерството на отбраната. От там допълниха, че на полигона се провеждат и занятия по тактическа медицина, управление на БЛА, военна топография и комуникации.

 
 
Някои руски медии съобщават, че доброволците в новия спецотряд отново се търсят сред затворници. Този път обаче те се вербоват не от частната армя "Вагнер", а директно от Министерството на отбраната на Руската федерация.