Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия удължи забраната за влизане на чужденци до 31 юли, съобщава РИА Новости.

В края на март властите в Москва спряха международните полети заради пандемията от коронавирус. Това на практика означава, че удължаването на забраната не е само за влизане в страната, но и за излизане, уточнява изданието.

Изключение има за транспортните полети, хуманитарните, медицинските, а също така за транзитните полети, които трябва да сменят екипажа си.

Все още няма яснота кога Русия отново ще отвори въздушното си пространство. През юни шефът на Федералната агенция Александър Нередко предложи на правителството план за поетапното разрешаване на международните полети.

Според него може да се започне първо с държавите от ОНД, а след това да се отвори въздушното пространство и за други страни, в зависимост от епидемиологичната обстановка. Предложението му обаче не намери подкрепа.

Според министъра на транспорта Евгений Дитрих, най-напред трябва да се осигури безопасността на вътрешните полети и едва тогава да се позволят и международни полети.