Руската артилерия е нанесла през последното денонощие масивни артилерийски удари по цивилни обекти Харков, съобщи Държавната служба за извънредни ситуации в Украйна. В резултат на обстрела вечерта към 23 часа на 8 юни в града са избухнали пожари в сградите на кафене, магазин за хранителни стоки и училищна библиотека в Новобаварския квартал на Харков, съобщи Би Би Си.

Общата площ на засегнатите обекти е 500 квадратни метра, частично е пострадала и сградата на училището. Според бюлетина на местната пожарна за потушаване на пожарите от обстрела са изпратени 9 екипа с 50 пожарникари и към 3.10 сутринта всички огнища на пожари са били потушени. При атаката срещу Харков са загинали най-малко двама души, а четирима са ранени, съобщава още британската радиостанция.

След руския обстрел временно е изчезнал сигналът на наземното телевизионно излъчване на украинските програми, съобщи членът на ръководството на Националната обществена телевизионна и радиокомпания на Украйна Дмитро Хоркин. Украинското радио е продължило да излъчва програмите си на честоти 106,1 и 91,6 MHz.

 

 

Източник: https://offnews.bg/