Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп разговаряха 80 минути, предават световните информационни агенции. Двамата се срещнаха преди първата работна среща на лидерите от Г-20 в Осака. Путин и Тръмп са заявили пред журналистите, че както двете държави, така и целият свят е заинтересован от подобряването на двустранните отношения. „Те обсъдиха също така ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна“, се казва в съобщение на Белия дом в Туитър.

РИА Новости отбелязва, че това е третата лична среща между двамата президента. В началото журналисти поискали от Доналд Тръмп да призове Путин да не се намесва в изборния процес на САЩ. Тръмп изпълнил молбата, а двамата с Путин се усмихнали като на добра шега, отбелязват агенциите.

Критиците на Тръмп го обвиняват, че е прекалено дружелюбен към Владимир Путин и не е успял да се изправи публично срещу него след обвиненията за намесата на Русия в американските избори през 2016 год., отбелязва DailyMail.

CNN коментира, че по време на Г-20 Доналд Тръмп ще има нелеката задача да убеди останалите световни лидери в кампанията му срещу Иран. Темата е била коментирана по време на срещата с Владимир Путин, тъй като Русия е един от поддръжниците на Иран. Преди това Тръмп е разговарял по темата с германския канцлер Ангела Меркел, а утре ще се срещне и с турския президент Реджеб Таип Ердоган.