„Трябва ли Великобритания да остане в Европейския съюз или трябва да го напусне?”. Това днес е един от най-важните дни в историята на цяла Европа и светът се събуди с резултатите от запитването. Много от световните лидери изразиха своето мнение по въпроса на британския референдум благодарение на социалните мрежи или световните медии.

Доналд Тъск, председател на Европейския съвет заяви: „Това не е момент за истерични реакции. Днес от името на 27-те лидери мога да кажа, че ние сме решени да запазим своя съюз като 27.”

Мартин Шулц, президент на европейския парламент съобши, че сега е времето да се държим сериозно и отговорно, защото бъдещето на Европейския съюз е в ръцете им. Холандският лидер Герт Уайлдърс смело заяви, че холандците са следващите, които готвят референдум. Интересни са и думите на американския кандидат за президент Доналд Тръмп, който по време на посещението на своят голф курорт в Шотландия, че Великобритания най-сетне си е взела страната обратно. Очаквайте още развитие по случая и официални резултати!

Източник и снимка: BBC.com

Автор: Вяра Тъпчева