Президентът на САЩ Барак Обама произнесе пламенна реч в подкрепа на Хилари Клинтън, вероятния кандидат на Демократическа партия за негов наследник в Белия дом, като похвали нейната енергия и динамизъм, съобщиха световните агенции.

"Аз съм тук днес, защото вярвам в Хилари Клинтън и искам вие да помогнете тя да бъде избрана за следващия президент на Съединените американски щати", заяви Обама в град Шарлот, Северна Каролина, където участва за първи път в предизборна проява на бившия си държавен секретар.
 

"Готов съм да предам щафетата", изтъкна президентът на митинг на привържениците на Клинтън в щата, където през следващите месеци се очаква ожесточена борба с кандидата на републиканците, милиардера Доналд Тръмп, пише БТА.

Обама посочи, че никога не е имало по-компетентен мъж или жена от Клинтън за президентския пост, предаде Асошиейтед прес. Той сподели как е водил дебати с бившата първа дама през 2008 г., когато двамата се бориха за номинацията на демократите за президентския пост. 

"Тя знаеше всичко, което става /в страната/, всяко събитие, всяка подробност", каза Обама. По думите му Клинтън е била "забележителен държавен секретар".

Хилари Клинтън пристигна в Шарлот заедно с Обама на борда на президентския самолет "Еър форс уан", после двамата отидоха на митинга в бронираната лимузина на Обама, известна като "Звяра".

 

Източник: dnes.bg

Снимка: novini.bg