Уважаваме традициите и обичаите в Саудитска Арабия, но но при облеклото трябва да има определени граници. Това е заявила по време на своята визита в кралството министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен, цитирана от в. „Билд“.
 
Самата Урсула фон дер Лайен е спазила европейския протокол, залагайки на класически черен костюм с панталон при при официалната си среща с престолонаследника принц Мохамед бин Салман ас Сауд.
 
Според в. „Билд“, освен двустранни въпроси и военно сътрудничество, Урсула фон дер Лайен е говорила открито за правата на жените в Саудитска Арабия.

 
Тя е била провокирана след като домакините са раздали забрадки и дълги роби за другите жени от делегацията – сътруднички, журналистки и преводачки.
 
Да подбираш облеклото си, това е право както на мъжете, така и на жените, коментира пред в. „Билд“ Урсула фон дер Лайен.
 
Тя се придържа към това правило по време и на предишни свои визити в Близкия изток. Визитата в Саудитска Арабия на Урсула фон дер Лайен съвпадна с дебата в Германия за забрана за носенето на бурки.
 
 
 
Източник: Факти.БГ