Руският политик Владимир Жириновски с ново екзотично предложение. Той предлага да се промени названието на длъжността президент в Руската федерация. За идеята си разказал в ефира на URA.ru.

Думата „президент“ е заета от английския език, обяснил Жириновски. „Даже децата от САЩ и Англия ни се смеят, че видите ли руснаците нямат руска дума, за да назоват ръководната длъжност“, коментирал ексцентричният политик. Неговата идея била вместо президент, държавният глава да се нарича „върховен владетел“.

Титлата „цар“ предложена от водещия на предаването била отхвърлена. Не за нещо друго, а защото монархията вече била остаряла. Иначе, според Жииновски, е идеалният вариант на управление. Политикът предложил също така да се върне и дореволюционната терминология при административното деление. Вместо региони да има губернии, които се управляват от губернатори.

Владимир Жириновски споделил също така, че смята да стане световен шампион по участие в президентски избори и не скрил желанието си да се кандидатира за поста през 2024 год.

 

Източник: Lenta.ru