Русия трябва да обмисли използването на ядрени оръжия с малка мощност в конфликта в Украйна, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс. Това изявление той направи малко след като бе съобщено за нови неуспехи на руските сили на бойното поле.

В пост в "Телеграм" Кадиров отправи критики към руските командири заради това, че те са изтеглили руските сили от източния украински град Лиман днес, което той определи като изоставяне на града.

„По мое лично мнение трябва да бъдат взети по-драстични мерки, стигащи до обявяването на военно положение в граничните райони и до употребата на ядрени оръжия с ниска мощност“, каза чеченският лидер.

По-рано днес украинските войници влязоха в град Лиман, важен железопътен възел в Източна Украйна, който бе под контрола на войските на Москва. В едноминутно видео се виждат двама военни да развяват украинското знаме, а после да го окачат близо до табела с надпис "Лиман" на входа на града.

"Ние развяваме нашето национално знаме и го слагаме на нашата територия. Лиман винаги ще бъде част от Украйна", казва един от двамата военни и се усмихва, докато говори.

От Русия признаха, че са се изтеглили от град Лиман. В изявлението на руското министерство на отбраната се казва: "Заплашени да бъдат обкръжени, съюзническите сили се изтеглиха от Лиман към по-безопасни позиции".

Източник: БТА

Снимка: Frognews