Личната охрана на турския президент Реджеп Тайип Ердоган влезе в конфликт с граничната полиция на пистата на летище Сараево, съобщава Факти.БГ като се позовава на местни медии.

При кацането на самолета, в който пътувала делегацията на Ердоган, членове на охраната му отказали да приемат редовната процедура на проверка. След вербални нападки срещу граничните полицаи имало и кратък физически сблъсък, след което турските охранители извадили от самолета оръжие.

Ситуацията се успокоила, когато от самолета излязъл Ердоган. Инцидентът бе потвърден от директора на граничната полиция Зоран Галич, който похвали професионализма и реакцията на босненските полицаи. "Тези, които идват в Босна и Херцеговина, трябва да спазват законите ѝ, а не да се опитват да бъдат над тях", каза Галич за местното издание Кликс.

Сайтът припомня, че охраната на Ердоган и по-рано при посещения в Босна и Херцеговина се е държала арогантно и грубо. Турската делегация пристигна в Сараево за среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Ердоган ще се срещне с членовете на колективното босненско председателство и ще присъства на тържествена вечеря за участниците в срещата.

 

Снимка: Faktor.bg/Архив