Както сте забелязали, последните събития в САЩ започнаха да се отразяват както социално така и икономически. Някои експерти забелязаха значителен спад на долара, други започнаха да прогнозират потенциални обрати в следващите американски избори за президент. Разбира се, социолозите ще работят извънредно, за да се опитат да предскажат предстоящите политически катаклизми.

В този момент дори Нострадамус би могъл да изпита затруднения в този случай. Големият сблъсък, както мнозина очакваха, идва с помощта на настоящите протести. Обвиненията в расизъм, потъпкване на човешки права и умишлено поддържане и създаване на гета е може би един от основните проблеми в САЩ днес.

Очевидно, както и експертите забелязват, напрежението е достигнало своя пик и най-накрая виждаме и другата страна на медала. След като последните събития донесоха само насилие, безредици и пълна форма на анархия, симпатиите на гласоподавателите започнаха да се насочват към единственият адекватен претендент - Джо Байдън. Последните проучвания показват, че Байдън води с 49 %, докато Тръмп изостава с 39 %, а останалите 12 % имат желание да гласуват за друг кандидат или да се въздържат изцяло.

На този етап динамиката на събитията затруднява правенето на прогнози, но и сайтът за професионален анализ и оценка на букмейкърите - Nostrabet, показва, че все повече букита са започнали да предлагат специални дългосрочни залози относно името на следващия американски президент. Дори и да не сте спортен фен, можете да проверите дали познавате гражданското общество на страната, чийто президент след това ще влияе пряко и косвено върху дипломацията и икономиката. Но какво означават тези проценти - нека обърнем внимание на факта, че основните претенденти в настоящите избори са републиканец - Тръмп и демократ - Байдън.

Идеологическите сблъсъци в този момент успяха да постигнат резултат в полза на демократа, но има един основен проблем - докато дискусиите за права и свободи в момента се намират на върха на вълната и са обект на особено внимание. Всеки един, който подкрепя въпросните бунтове, получава автоматично положителното отношение, но до този момент сме чували единствено и само гласа на протестиращите.

Тепърва ще видим резултата и загубите на онези гласоподаватели, които тепърва трябва да отчитат загубите. Оказа се, че крайните настроения не само потъпкаха правата на редица невинни жители, но и допринесоха за ликвидираните на много търговски обект. В този момент дори полицията не можеше да спре крайно радикалните протестиращи. Съответно, тяхната дума също ще трябва да се вземе предвид.

Разбира се, трябва да се заредим с търпение и да изчакаме до ноември, когато американските граждани ще трябва да решат дали да се доверят на демократа или на републиканеца. На този етап още не е ясно кой кандидат ще успее да намери баланса между двете страни, защото най-вероятно точно това ще бъде печелившата формула, а ако няма баланс, определено няма да се постигне нищо, за което в момента протестиращите се борят.

Изненади можем да наблюдаваме, ако протестите не бъдат прекратени до края на лятото или ако се стигне до нови кръвопролития, крайните фракции, които настоящият президент обяви за терористични, в момента са отговорни за милиони долари, говорят за отцепване на определени територии и възнамеряват да ги обявят за независими, както наблюдаваме, че се случва в Сиатъл. И докато демократът се врича във вярност и равноправие, Тръмп трябва да намери правилната формула, за да отговори на протестиращите и на пострадалите. Провокациите са по-силни от всякога и във всеки един момент могат да променят значително политическите настроения. Но най-важното е, че до ноември можем да видим още много интригуващи катаклизми.