Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп изпрати коледни благопожелания на българите, става ясно от прессъобщение на Министерския съвет.

Това е станало в телефонен разговор с премиера в оставка Бойко Борисов.

„Чрез премиера Борисов той (Тръмп, бел.ред.) предаде пожеланията си в навечерието на Коледа към целия български народ за благополучие и успех“, се казва в съобщението.

Двамата са обсъдили актуалната международна и вътрешнополитическа обстановка, като са отбелязали отличното досегашно партньорство на двете страни и са изразили очакване то да продължи да се развива и при новата американска администрация.

Обсъдени са били мерките, които страната ни предприема за диверсификация на енергийните източници и трасета, а Борисов е представил позицията си, че нормализиране на обстановката в Европа след връхлетялата я мигрантска криза може да бъде постигнато само с прекратяване на военните конфликти. Премиерът е подчертал ролята на лидерите на най-големите държави в този процес. „На плещите Ви лежи огромна отговорност, става въпрос за човешки животи по целия свят“, казал той на Тръмп.

Новоизбраният американски президент е изразил очакване в най-скоро време да има среща с Борисов, се казва още в съобщението.

 

Източник: btvnovinite.bg

Снимка: Ройтерс