Премиерът Бойко Борисов размени сърдечен поздрав с американския президент Доналд Тръмп. След срещата премиерът на България стисна здраво десницата на Тръмп на трибуната. Това стана след срещата на високо равнище в централата на ООН, посветена на проблема с наркотиците и действията за справянето с тях.

Борисов е начело на българската делегация за 73-тата сесия на ООН, която се провежда в Ню Йорк. Срещата на високо ниво бе организирана по инициатива на US-президента, а България бе съдомакин.

Всички участници в нея заявиха категоричен ангажимент за предприемане на действия за борба с проблема с наркотиците. Всяка страна декларира готовност да се включи в прилагането на стратегия, ограничаваща в максимална степен разпространението и употребата на наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

По време на визитата на премиера са планирани и редица двустранни срещи, като в края на седмицата Борисов трябва да изнесе и реч пред общото събрание на ООН. Тази вечер той ще присъства на традиционната вечеря, организирана от президента на САЩ и съпругата му.

 

Източник и снимка: Novini.bg