Президентът на Беларус обяви, че никой в страната му не е умрял и няма да умре от коронавирус. Александър Лукашенко твърди, че е намерил правилната комбинация от лекарства, която убива новия вирус. За съобщението, че има 29 починали пациенти пък обявил, че смъртта им е настъпила заради други заболявания, а не заради инфекцията. Лукашенко разгневи медиците и правозащитниците, защото отказва да вземе мерки срещу COVID-19 и отрича официалните данни в страната.

65-годишният диктатор не е дал повече подробности за лечението, но е отсякъл „Никой не е умрял от коронавирус у нас. Никой!“ Лукашенко е допълнил, че 29-те пациенти с коронавирус са починали от хроничните заболявания, от които са страдали и това било потвърдено и от Световната здравна организация.

Президентът на Беларус е направил изявление, в което успокоява заразените си сънародници. „Никой няма да умре от коронавирус у нас. Това е моето твърдо убеждение.“

По-рано Лукашенко твърдеше, че коронавирусът може да се излекува с пиене на водка, каране на трактор и сауна. Страната стана известна с това, че там в момента не се въведени никакви ограничение, а футболното първенство се провежда без никакви мерки за безопасност.

Лукашенко е убеден, че светът се е побъркал в момента, а по-силните държави използват психозата, за да доминират.

Според последните данни, в страната има 3 281 пациенти с коронавирус, а починалите за ден са се увеличили с четирима и вече са 33 души.

 

Източник: Mirror