Плувният басейн в к/с „Меден рудник“ е затворен, сигнализираха родители на деца, които тренират там. Четири плувни клуба и един по водна топка провеждат заниманията си в този плувен басейн.

Поне до края на седмицата обаче те няма да го ползват. От Община Бургас съобщиха, че причината е проблем с отоплителните котли на басейна. Повредата била установена тази сутрин и вече се работело по отстраняването й, се казва в съобщение на местната администрация.

Според родители обаче този проблем е от няколко седмици и водата в басейна системно била под необходимите 26 градуса. Причината за затварянето обаче не е свързана единствено с повредата в отоплителната система.

Миналата седмица водата в басейна е била третирана с морска сол, а не с хлор, твърдят в сигнала си до Gramofona.com родителите. 3 тона сол били изсипани във водата. Заради предстояща проверка от РЗИ обаче по спешност е добавен и хлор.

Пробите на водата показали, че има отклонения от стандартите и в нея е открит остатъчен хлор, коментираха пред наш репортер от РЗИ. От там уточниха, че в петък ще бъдат взети нови проби на водата в басейна и ако химичният анализ вече се е нормализирал, съоръжението отново ще отвори врати. Това, най-вероятно ще стане в понеделник, предупредиха от здравната инспекция.