70 деца се включиха в спортния празник по случай годишнината на Клуб по водни спортове Бургас в плувния басейн в „Меден рудник“. Участниците бяха отличени с медали и награди в плуване – свободен стил от всички възрасти. Малките плувци мериха сили и в щафета между момичетата и момчетата, а след това показаха и уменията си по водна топка. Спортното приключение завърши с водолазно гмуркане и торта.

Общинският съветник Юлиян Станков получи благодарствен плакет за подкрепата, която оказва на клуба.

След забавлението, усилената работа на деца и треньори продължава в най-новото спортно съоръжение „Арена-Бургас“. Там децата ще тренират плуване и водна топка всеки делничен ден, като тренировките започват още днес в 18.00 часа.

„Всички желаещи, които искат да да се занимават с този интересен спорт ще имат възможност да тренират всеки ден от понеделник до петък от 18:00 до 20:00 часа“, съобщават организаторите.

Целта на клуба е достъпно и масово практикуване на водните спортове при подрастващите и спортни постижения. Желаещите да тренират водна топка вече могат да се запишат и в новия плувен басейн в Бургас – „Парк Арена ОЗК.“

 

Снимки: Павлина Попова и личен архив