Ватерполният „Черноморец” остава верен на клубната си политика и за поредна година ще има по един представителен отбор във всички възрастови групи за спортно-състезателната 2016 г. В предстоящия сезон от календара на Българска федерация по водна топка бургаският клуб ще участва в първенствата на страната с общо седем гарнитури. „Акулите” ще имат представители във възрастови групи: деца, момчета, юноши младша, юноши старша, девойки, жени и мъже.

 Нововъведението в тазгодишния шампионат при децата е разделението на участващите отбори на Източна и Западна зона. За пилотното решение на федерацията още преди нова година съобщи председателят на СКВТ „Черноморец” Петър Йонов.

В свое интервю тогава той заяви, че плюсовете в разделението са преди всичко финансови, защото ще се обслужват центровете на тези зони. За минусите: „Източната конференция ще бъде по-силна от западната и има опасност силни отбори от източната да не намерят място във финалите. И обратно - от западната примерно да влязат слаби отбори. Не виждам това по какъв начин ще допринесе за развитието на водната топка”, бе коментарът на Йонов.

В Източна зона освен „Черноморец”, влиза още новакът „Бургас”, варненските „Черно море”, „Комодор”, Аква спорт” и „Тича”. В Западната са столичните „Локомотив Н.Н.”, „Славия”, „Левски” /Сф/, ЦДНА СФ, ЦСКА, врачанските „Ботев 2000” /Вр/ и КВТ „Ботев” /Вр/ и „Арда Уникум 2008”. Първият квалификационен турнир за 15-те отбора е от 25 до 27 март.

В останалите възрасти: при момчета „Черноморец” е в група „С” заедно с варненските „Тича” и „Черно море”, „Арда Уникум” и КВТ „Ботев”. При юноши младша компания на бургазлии в гр. „Б” ще им правят ЦСКА, „Локомотив” /Рс/, „Арда Уникум”, „Аква спорт” и КПС „Варна”. В старшата „акулите” ще играят в „А” група заедно с „Черно море”, „Локомотив Н.Н.”, „Славия”, „Арда Уникум” и КПС „Варна”, а при мъжете ще имат за съперници в групата ЦСКА, „Комодор”, „Локомотив” /Рс/, „Славия” и „Арда Уникум”. В дамското направление девойките на „Черноморец” ще гонят призово място заедно с „Ботев 2000”, КПС „Варна”, „Арда 2008” и „Локомотим Н.Н.”. Жените ще се изправят срещу „Ботев 20004, КПС „Варна”, „Арда 2008” и „Локомотив Н.Н.”.