„Черноморец” украси с нов приз своята витрина с отличия. В третото си участие на турнира в Кърджали, вицешампионите на България във възраст юноши младша отново извоюваха златните медали и отнесоха към Бургас купа „Дружба”.

Това е вторият трофей, който момчетата на старши треньора Петър Йонов печелят след възстановяването на турнира в Кърджали.

На басейн „Арпезос” бургаските ватерполисти записаха безапелационни победи над домакините от „Арда” и „Тича”. Зрителите на откритото плувно съоръжение обаче бяха лишени от възможността да видят дербито на върха между „Черноморец” и „КПС Варна”. Причината е, че предварително заявилите участие в надпреварата шампиони от Варна отказаха участие. Най-много за несъстоялия се двубой съжалиха състезателите на „Черноморец”.

„Очаквахме „КПС Варна” в Кърджали, за да премерим отново сили. Специално заради тях променихме подготовката си. Доволен съм, че се представихме достойно и защитихме вицешампионската титла”, коментира Петър Йонов.

Мястото на варненци е било заето от сформирания втори отбор на домакините.  

В класирането с пълен актив от победи първи завършиха ватерполистите на  „Черноморец”, които без проблем се наложиха с 9:4 над втория „Арда”. На трето място се класира „Тича” /Варна/, четвърти остана „Арда 2”.

„Все пак „Черноморец“ е вицешампион на България за тази година, заяви старши треньорът на „Арда“ Иван Кръстев пред сайта „Нов живот”. Бургазлии са участвали в редица турнири между български отбори, а и в международни турнири, които се отразява на игровата им култура и на самочувствието им”.

Турнирът за купа „Дружба” в Кърджали се проведе за трети път.