Топ състезатели от страната и чужбина пристигат в Бургас, за да се включат в супертурнир по плуване с внушителен награден фонд, съобщиха от Общината. Международният плувен турнир "За Голямата награда на град Бургас" стартира от 9.00 часа на 12 април и ще продължи до 14 април вечерта.

Събитието ще се проведе при вход свободен в най-модерния плувен комплекс в България – „Парк Арена ОЗК“ в ж.к. "Славейков". Официалното откриване ще се състои на 12 април от 16:30 часа.

Резултатите и състезанията ще се излъчват онлайн в трите състезателни дни, чрез два канала -  във фейсбук страницата Парк Арена ОЗК и в YouTube канала на турнира.

Участниците в мащабното спортно събитие ще се борят за Голямата награда на Бургас в три възрастови групи - мъже и жени /А/, юноши и девойки - старша възраст /Б/ и юноши и девойки младша възраст /В/.

Наградният фонд от 20 хиляди лева ще бъде разпределен между първите 10 състезатели от всеки пол, събрали най-много точки по ФИНА в три дисциплини от програмата на състезанието, по една от всеки ден. Парични награди ще получат и треньорите на състезателите, класирали се на първо място от всеки пол.

Организатори на международния турнир са Българска федерация плувни спортове и Община Бургас. В подготовката на спортното събитие участва и екипът на престижния турнир Burgas Swimming open.

За повече информация могат да се следят фейсбук страниците: Международен турнир по плуване за Голямата награда на Бургас и страницата Парк Арена ОЗК.