Възпитаникът на спортното училище в Бургас Тодор Тодоров е тазгодишният победител в плувния маратон „Света Марина“. 38 са ентусиастите, които се включиха в надпреварата, посветена на празника на Созопол. 5 лодки и спасителен екип следиха за безопасността на плувците.

Втори при мъжете финишира Станимир Раев, следван на секунди от Димитър Вангелов.

Първа при жените изплува Ивет Шумкова, която не пропуска участие в плувния маратон повече от пет години. Второто и третото място при жените си поделиха Десислава Христчева и Симона Палазова, която също е редовен участник в престижния маратон.

Най- многобройни бяха участниците във възрастовата група на девойките. Оспорваната борба за първото място спечели Анастасия Григорова. Почти заедно, но все пак на второ място остана борбената Ванеса Димитрова, която изпревари и остави на трето място любимката на созополската публика Никол Николова.

Чаровницата Никол бе едва 5- годишна, когато записа първото си участие в традиционния плувен маратон на Созопол.

При юношите безспорен победител стана Георги Малачков, следван от Семен Нажински и Янко Стоянов.

Участниците и победителите бяха поздравени и наградени с парични награди от и.д. кмета на Община Созопол Катя Стоянова в присъствието на председателя на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, жители на града и много туристи.

Награди получиха и най- възрастния участник в плувния маратон Пламен Димитров, както и най- малката плувкиня Моника Атанасова на 9 години.

Специалната награда на в памет на Паскал Петров  „Флорито“ бе присъдена на созополчанина Калоян Николов не само за плувните си успехи, но и за популяризиране на Созопол и плувния спорт.