Басейнът в Младежкия дом да се превърне в модерно съоръжение, в което първите си стъпки в спорта да правят все повече бургаски деца. Това е амбицията на клуб „Бриз“, който ще стопанисва басейна в следващата година. От ръководството на клуба не крият желанието си да получат дългосрочен договор, за да го развият и обновят напълно.

„Имаме инвестиционен план, който сме представили пред Общината. Ако Общинският съвет ни разреши дългосрочен договор, ние можем да инвестираме около 450 хил. лева в реновирането на басейна“, обясни изпълнителният директор на „Бриз“ Стоян Стойчев.

„Смятаме да направим серия от големи ремонти. Тук липсва фитнес, а това е голям проблем за всички спортове. Има къде да се обособи и искаме да го изградим. Фитнесът е важен, защото общата физическа подготовка е в основата на всеки един спорт“, допълни Стойчев.

След близо година прекъсване басейнът вече отвори врати, но ремонтите са постоянни. „Басейнът е строен през 70-те години. Много неща са правени по него, но това все пак е старо съоръжение и има нужда от постоянна поддръжка. Когато започнахме да го пълним, някои от тръбите се спукаха заради голямото налягане на водата“, допълни Стойчев.

В момента се ремонтира сауната, която ще заработи до десетина дни. Предстои обновяване на тоалетните и душовете. Има идея за самостоятелен вход и съблекалня за най-малките деца, които не могат да се преобличат без помощта на родителите си.

Идеята е трудна и амбициозна, но от „Бриз“ са категорични, че това е правилният път. 

„Искаме да развиваме плуването по начина, по който можем, но нямаме база. В Бургас има много плувни басейни, но има и много конфликти между клубовете, за това решихме да се отделим“, признава Стойчев, но допълва, че басейнът е отворен за всички в Бургас.

Как се отрази затварянето на спортните комплекси на състезателите от „Бриз“ и кои са първенствата, в които ще участват през 2021 – очаквайте подробен репортаж.