С всяка година все повече ватерполисти на СКВТ „Черноморец” намират място в националните гарнитури на България. За предстоящите евро квалификации и за международния турнир „Диана” общо осем състезатели от бургаския клуб са включени в разширените състави.

На лагер с националния отбор - юноши старши възраст /1997 и по-големи/, във Варна са вратарят Георги Ненов, полевите играчи Пламен Йорданов и Николай Тодоров. Тримата бургаски ватерполисти бяха поканени в разширения състав и вече направиха първи тренировки. На комплекс „Приморски” 17 ватерполисти се подготвят за участие в европейските квалификации в Малта от 3 до 8 май под ръководството на треньорите Йордан Велинов и Николай Николов.

На евро квалификацията в Малта българският отбор е в група с домакините, Германия, Словения и Украйна. За финалите на континенталния шампионат в Холандия през септември ще се класират първите два отбора.

Повиквателни за националните тимове получиха още петима състезатели на СКВТ „Черноморец”. Вратарят Михаил Колев, Калоян Димитров и Иван Николов са включени в състава на България, за състезатели родени 2000-ата г., а Христо Ангелов и Валери Тончев в отбора на родените 2001 г.

Всички те започват подготовка за участие в международния турнир „Диана“ в София. Лагерът е от 18 до 21 април в хотел „Диана“ в столицата, а първата тренировка от 19.00 часа в понеделник, 18 април. Международният турнир ще се проведе на басейн „Диана” в София от 22 до 24 април.

Всички бургаски ватерполисти са възпитаници на треньора Петър Йонов.