Община Несебър е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изгради закрит плувен басейн в най-новия квартал на града „Черно море“, показа проверка на Gramofona.com.

Прогнозната стойност на поръчката е 3,5 млн. лв. без ДДС. Финансирането е изцяло от общинския бюджет. Срокът, за който трябва да бъде изградено съоръжението, е 2 години.

Закритият плувен басейн ще разполага със 136 седящи зрителски места, като 10 от тях – за хора с увреждания. Предвидено е съоръжението да е с размери 25х12.5 м и да разполага с 5 коридора за плуване. Едновременната пропускателна способност е определена на 50 спортисти, или по 10 на коридор.

На кота 0 в залата на басейна са проектирани две съблекални за по 21 души с необходимите санитарни помещения към тях, една съблекалня за хора с увреждания, помещение за дежурен инструктор и треньори, помещение за охрана, помещение за инвентар и тоалетни за посетителите.

Ще има кабинети и съблекалня за персонала, методически кабинет със склад, медицински кабинет с манипулационна, чакалня и тоалетна, техническо помещение, тоалетна с преддверие и зона за отдих.

За сградата са предвидени 27 паркоместа, 4 от които за хора с увреждания, както и 19 паркоместа за велосипеди.

Кандидатите за изпълнители на строежа могат да подават оферти до 5 ноември тази година.

Решението за изграждането на новия басейн е взето от Общинския съвет в Несебър през ноември миналата година. Съоръжението ще се намира в кв. 3 по плана на „Черно море“. В същия район вече започна строителството на „Обществен селищен парк с открити обекти за спортни дейности и площадка за игра“ и „Алея за пешеходно и велосипедно движение“.   

Снимка: blgmun.com/ илюстративна