Клуб по водни спортове "Бургас" стартира дейността си през настоящата 2018-та година и я изпрати подобаващо в басейна на "Меден рудник", съобщиха от клуба. Младите възпитаници на школата се насладиха на празнична торта и влязоха във водата, където с помощта на "Синхрон спорт" и Иво Стаменов от Клуб "Приятели на морето" проведоха водолазно гмуркане с истински водолазни апарати.

2018 година може да се нарече "Организационна" за младия бургаски клуб. Най-малките ватерполисти участваха в регионалните турнири за U11, както и в турнира за купата на България, на който се класираха на 6 място.

Плувците на клуба записаха първата си състезателна година, като 4-има oт картотекиранитe състезатели взеха участие на първите си състезания от календара на БФПС. А най-малките плувци на клуба се отчетоха с над 30 медала в различни състезания в страната.

Клубът ще започне новата 2019 година с над 20 картотекирани плувци, а ватерполистите ще вземат участие в турнири от 3 възрастови групи - U11, U13 и девойки U17.

През 2019 предстои и преструктуриране на клуба. Плуването и водната топка ще се разделят в два клуба, според изискванията на новия закон за спорта.