Близо 300 плувци от страната и чужбина се състезаваха за Гран При Бургас 2019 в Плувен комплекс "Парк Арена ОЗК". Отборното класиране оглави съставът на Турция, следван от бургаските "Бриз" и "Черноморец".

Лъчезар Шумков от "Спринт" - София и Габриела Георгиева от "Дамини ЛВ" - София покриха нормативи за Световно първенство и получиха по 3000 лева на финала на международния плувен турнир за "Голямата награда на Бургас", който се проведе в "Парк Арена ОЗК" през уикенда.

За най-добри постижения в трите състезателни дни, по точковата таблица на ФИНА, треньорите им получиха премии от по 1000 лева. Наградите на всички победители връчи бургаският кмет Димитър Николов.

Близо 300 плувци от 24 клуба на страната и чужбина се състезаваха за "Гран При Бургас 2019".

На финала от паричния фонд от 20 000 лева, награди получиха най-добритесъстезатели от 1-во до 10-то място в трите възрастови групи /А, Б,В/ на турнира. При състезанията за юноши младша възраст беше отбелязан и един рекорд, плувайки 50 м бруст за 28,76 сек се отличи Тонислав Събев от СК "Царевец" - Велико Търново. Отборното класиране оглави съставът на Турция, следван от бургаските "Бриз" и "Черноморец". Гран При Бургас 2019 се проведе при изключителен интерес в най-модерния плувен комплекс в България - "Парк Арена ОЗК" в к-с  "Славейков".

Турнирът можеше да бъде наблюдаван в трите състезателни дни и на живо, чрез три канала. Официалният старт беше даден на 12 април в присъствието на представители на ръководството на БФПС, зам. областния управител на Бургас Владимир Крумов и депутати. Организатори на международния турнир бяха Българска федерация плувни спортове и Община Бургас. В подготовката на спортното събитие участваше и екипът на престижния турнир Burgas Swimming open.