Спортен празник под надслов „Плувай с Цанко“ ще се проведе на 22 октомври, от 11:00 часа, в спортен комплекс„Парк Арена ОЗК“.

Деца от Бургас на възраст от 10 до 18 години ще преживеят емоцията да плуват коридор до коридор заедно с известния спортист Цанко Цанков, световен рекордьор по непрекъснато 12-часово плуване в 50-метров басейн. Рекордът бе поставен през 2020 г. на комплекс „Флората“ като плуването можеше да се следи онлайн.

Желаещите да се включат в спортния празник трябва да се запишат на имейл parkarenaburgas@gmail.com най-късно до 17 часа на 20 октомври. Побързайте, бройката е ограничена!

Цанко Цанков е и първият българин, преплувал опасния Гибралтарски проток, при това изпреварвайки всички си конкуренти – 23-ма състезатели от цял свят, допуснати до финала на 6 септември т.г. Една от амбициите му е да популяризира Бургас като дестинация за провеждане на международни състезания за плуване в открити води.

В 10:50 ч. всички деца трябва да са готови на басейна, екипирани с очила и задължително шапка за плуване. След плуването, което е предвидено от 11 до 12 ч., децата и техните родители ще имат възможност да разговарят с Цанко Цанков, както и да се снимат за спомен и да получат автографи от шампиона.

Освен деца, без ограничение във възрастта, каним и техните родители, баби и дядовци да присъстват като зрители на спортния празник. Всички те също могат активно да участват, като зададат въпроси на Цанко Цанков. Със сигурност няма да откаже автографи и възможност за снимки с всички вас.