Плувен клуб „Акулите – Бургас“ продължава да пише своята история като показва завидна подготовка и успехи. Доказателство за това е равносметката от последното състезание – престижния Международен турнир „Talent Cup”, който се проведе от 27 до 29 април в София.  В него взеха участие над 630 плувци от четири държави – България, Сърбия, Русия и Румъния, които се конкурираха в четири възрастови групи (2008-2009/2007/2006/2004-2005/).

Силното представяне на бургаските „акули“ е овенчано с 32 медала от всички възрастови групи, три подобрени рекорда на турнира, три купи и трето място в комплексното отборното класиране. Щафетата на най-малките (2008-2009) пък стана абсолютен шампион. Освен добрата подготовка, треньорите на „Акулите“ – Кремена Магриотова, Явор Ангелов, Дора Димитрова, Иван Ангелов, Георги Палазов и Милен Мастиков, имаха и трудната задача да селектират деца от клуба за всички възрастови групи и дисциплини, чрез което успяха да постигнат поставените цели.

Серията от силни представяния  на „Акулите“ продължава, след като само преди две седмици бургаските плувци триумфираха на турнира в Добрич, където официално заявиха и своята главна цел – Международния  престижен и силен турнир „Talent cup“ – София. От треньорския щаб на „Акулите“  са горди със състезателите си, при все това, че нито един от тях не учи в спортно училище. С помощта и подкрепата на родителите си, всички деца успяват да съчетават учене и  тренировки, търпейки лишения, за да постигнат целите си. „Акулите“ изразиха надежда, че предстоящото откриване на най-новото плувно бижу в България – Олимпийският 50м басейн в Бургас – ще даде допълнителна възможност и разбиране от страна на местната власт да провеждат тренировките си там. Това ще допринесе за още по-добрата подготовка, за да могат младите бургаски „Акули“ да продължат да жънат успехи и да защитават името на морският град като град на плувните спортове.

Турнирът „Talent Cup” – София се проведе при строга организация с директно он-лайн предаване и награди за децата, осигурени от многото спонсори на състезанието. Впечатление направиха красивите медали, чието дизайнерско изпълнение не отстъпва на тези от международни състезания.