Зрителите в "Парк Арена ОЗК" ще могат да се насладят на плувните умения на световния шампион за ветерани от Южна Корея през август Тенчо Тенев. 91-годишният бургазлия е потвърдил своето участие в петото издание на "Мастърс Бургас 2019" за ветерани, съобщиха от спортния отдел на Общината.

Рекордните 217 плувци от 17 клуба от цялата страна ще спорят за купите и медалите в състезанието.

Турнирът, организиран от клуб "Черноморец", за първи път ще се проведе на спортното бижу - плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" в жк „Славейков“, на 9 и 10 ноември (събота и неделя).

Официалното откриване е в събота от 15.00 часа, след което започват стартовете. В неделя турнирът продължава от 10.00 часа.

Домакините от "Черноморец" ще се представят с 37 плувци. За първа година ще се включи и новоучреденият Клуб по водни спортове "Бургас Мастерс", който ще участва с четирима състезатели.

Плувците ветерани са разпределени в 14 групи. Първата е от 25 до 29 години, а последната е за над 90 години.

За първи път резултатите на плувците ще бъдат отчетени с електронно измерване.

Награждаването с купи и медали на състезателите в призовата тройка в отделните дисциплини и различните възрастови групи ще става веднага след техния финал.

По една статуетка организаторите ще раздадат на всички 17 отбора участници. Предвидени са награди и за най-възрастните плувци при мъжете и жените.