Замисляли ли сте се какво ще се случи, ако хората изчезнат от планетата? Видео в YouTube показва как ще се промени Земята. Естествено планетата много бързо ще успее да „изчисти“ следите от нашето присъствие, но процесът е повече от ужасяващ.

Само няколко часа след като хората изчезнат от лицето на Земята, повечето светлини по света ще изгаснат, защото ще свърши горивото на електроцентралите. След тях слънчевите панели ще се покрият с прах и също ще спрат да работят. Единствените електроцентрали, които ще продължат работа са водните.

Два или три дни по-късно: Метро станциите ще бъдат залети от вода, защото помпите са спрели работа.

Десет дни по-късно: Ще започнат да измират домашните любимци и селскостопанските животни. Глутници от кучета ще започнат да преследват останалите животни.

Един месец по-късно: Охлаждащата вода в атомните електроцентрали ще се изпари. Ефектът ще е в пъти по-силен от Фукушима и Чернобил.

Една година по-късно: Сателитите ще започнат да падат, създавайки странни звезди в небето.

25 години по-късно: Растителността ще превземе градовете. Някои ще бъдат погълнати от пясък.

300 години по-късно: Металните сгради, мостове и кули ще започнат да се разпадат заради корозия.

10 000 години по-късно: Единственото доказателство за нашето съществуване ще бъдат само нещата, които сме направили от каменни плочи. Пирамидите в Египет, Великата Китайска стена и планината Ръшмор.

 

Източник и колаж: DailyMail