Две формирования обявиха, че започват да освобождават Руската федерация от режима на Путин

 

В Русия избухна гражданска война. Това изявление направи военният експерт Олег Жданов, коментирайки събитията в Белгородска област на Руската федерация.

"Вчера в ранни зори започнаха военните действия в района на Белгород. Две формирования обявиха, че започват да освобождават Руската федерация от режима на Путин. Всичко това беше предвидено и предсказано. Спомнете си първите месеци на войната, когато много хора, включително и аз, казахме, че всичко ще завърши с гражданска война в Русия. Ето я - гражданската война в Русия. Руснаците освобождават Руската федерация от режима на Путин. Защо не 1917 г.?" отбеляза той.

Според него събитията по границата с Украйна се развиват много бързо: „Тръгнаха от КПП в района на Гайворон, след което започнаха да се придвижват към Белгород. Последната информация, която успях да получа преди началото на записа, беше, че боевете се водят за град Гайворон и за Гора-Подол".

Жданов добави още, че първоначално руското ръководство не е искало да признае факта на въоръжен сблъсък, но когато руските доброволци разположиха танкове и хеликоптери в небето, се проведе извънредно съвещание в Белгород. По-късно беше обявена въздушна тревога и започва евакуация на местното население.

Русия обяви вчера в граничещата с Украйна руска Белгородска област, станала обект на въоръжено нахлуване на "диверсанти", "режим на антитерористична операция", съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков. Този режим, който се въвежда с решение на Федералната служба за сигурност (ФСС), дава специални правомощия на правоохранителните органи и въоръжените сили, се казва в прессъобщение, разпространено от губернатора.

 

 

Източник:  https://fakti.bg/