Турският хотел Castival Hotel Side е спрял да приема туристи, които са резервирали почивката си през руския туроператор Fun & Sun. За това съобщава специализираният сайт TourDom. За проблемът станало ясно в края на юли, когато на група туристи било отказано настаняване в хотела. Те били пренасочени към друго място за настаняване. Промяната не се харесала на летовниците, но се оказало, че в този момент те нямат друга опция, освен ако не желаят да си доплатят за почивката.

По-късно станало ясно, че руският туроператор и хотелът вече не работят заедно, но от Fun & Sun предупредили останалите туристически агенции за това едва на 1 август. От там уточнили, че направените по-рано резервации са отменени, а компанията предлага алтернативни хотели за настаняване.

Туристите имат само една опция, ако не им хареса новия хотел – да си изберат нов, но по актуалните цени в сайта на туроператора. За връщане на пари в съобщението не се споменава.

Fun & Sun е собственост на руския бизнесмен Алексей Мордашов, който попада в санкционните списъци. Най-вероятно именно това е причината турският хотел да прекрати работата си с неговата компания.