Принц Хари за първи път коментира плановете на семейството си да се отдели от кралската фамилия. Той говори за Megxit на благотворителен прием в Лондон.

„Мога да си представя какво сте чели и чули през изминалите няколко седмици. Но искам да чуете истината от мен, дотолкова, доколкото мога да говоря за това – не като принц, а като Хари, човекът, когото гледахте как расте през последните 35 години. Великобритания е моят дом и мястото, което обичам. Това никога няма да се промени”. С тези думи Хари започна речта си на събитието, съобщава Би Би Си.

Израснах с подкрепата на много от вас. И видях как приехте Меган с отворени обятия, след като видяхте, че съм намерил любовта и щастието, които търсех цял живот. Мисля, че ме познавате достатъчно добре, за да сте сигурни, че жената, която избрах, споделя моите ценности. И това е така! Тя все още е онази, в която се влюбих! Двамата правим всичко възможно, за да можем да развяваме флага на Великобритания високо и да изпълняваме задълженията си към тази страна с гордост. Когато се оженихме, с Меган бяхме въодушевени, изпълнени с надежда и останахме тук, за да служим. По всички тези причини сега се чувствам съкрушен, че се стигна до настоящото положение”, сподели още Хари.

Той бе категоричен, че решението да се оттегли от кралските си задължения не е било лесно.

„Искам да е ясно, че ние не си отиваме и не ви напускаме. Надявахме се да продължим да служим на кралицата, на Обединеното кралство и на военните организации, но без публично финансиране. За съжаление, това се оказа невъзможно. Приемам ситуацията с ясното съзнание, че това не променя моята същност, нито отдадеността ми. Но се надявам да разберете, че се стремя към по-спокоен живот”, каза още Хари.

Когато загубих майка си преди 23 години, вие ме взехте под крилото си. Грижихте се за мен толкова дълго. Но медиите са голяма сила. Надявам се, че един ден подкрепата ни един за друг да бъде още по-голяма. За нас беше привилегия да ви служим, да ви познаваме и да почувстваме вълнението ви от появата на нашия син Арчи. А той видя сняг за първи път в живота си онзи ден”, сподели още принцът.

Той завърши речта си с благодарност към баба си и цялото си семейство за подкрепата, която са оказали на самия него и на Меган през последните месеци.

„Аз си оставам същият онзи човек, който обича родината си и посвети живота си на благотворителни каузи. Благодаря ви, че ми помогнахте да направя следващата стъпка в живота си”, завърши херцогът.

Източник: Нова телевизия

Снимка: Фактор.бг