Американската актриса Ан Хечи почина седмица след като катастрофира с колата си, съобщи електронното издание на "Гардиън". Тя бе на 53 години.

Актрисата изпадна в кома след тежката катастрофа. Животът ѝ се поддържаше от апарати, за да се установи дали органите ѝ могат да бъдат дарени.

Хечи блъсна колата си в къща в западен район на Лос Анджелис миналия петък и това причини пожар. От полицията съобщиха, че предварителните кръвни изследвания на актрисата са разкрили наличието на наркотици, но е необходимо допълнително изследване, за да се изключат всякакви вещества, приемани под лекарско наблюдение в болница.

Мнозина се надяваха актрисата да се възстанови. Пожарникари споделиха, че тя е разговаряла с тях, когато са я измъкнали от колата. В болницата обаче тя губи съзнание и на 8 август от семейството ѝ съобщиха, че е в крайно критично състояние и е изпаднала в кома.

Актрисата стана известна в началото на 90-те години на миналия век. Но първата ѝ голяма роля е като приятелката на героя на Джони Деп в гангстерската драма "Дони Браско" (1997). През същата година се снима и в политическата сатира "Да разлаем кучетата", в екшъна "Вулкан", както и в "Знам какво направи миналото лято".

През 1998 г. тя влиза в образа на Марион Крейн римейка на "Психо" на Хичкок на Ван Сант. През следващото десетилетие работи средно по един филм годишно, като избира творчески амбициозни проекти, които да съчетава с родителските задължения. Тя играе сестрата на Никол Кидман в психологическата драма "Прераждане" и приятелката на Аштън Къчър в "Професия: жиголо".

Сред последните значими роли на актрисата са майката на серийния убиец Джефри Дамър в биографичен филм за него от 2017 г. и художничка в черна комедия от 2016 г. "Catfight".

Източник: БТА

Снимка: Edna.bg