На 86-годишна възраст в римска болница почина италианският актьор Бъд Спенсър, който е известен с участието си в множество популярни комедии в жанра спагети уестърн. 
Освен успешен актьор Бъд Спенсър, чието истинско име е Карло Педерсоли, също така е сценарист, композитор и музикант.

По образование Спенсър е юрист. Започва своята кариера като спортист и е седемкратен шампион на Италия по плуване, участва в Олимпийски игри, поставя национален рекорд в 100 м. свободен стил.

През 70-те години, заедно с друг италианец - Терънс Хил, той участва в забавни комедии, с които двамата стават известни и по света. Пробивът те правят с филма "Наричат ме Светата троица" /1969 г/.

През 2003 г. Спенсър издава албум с композирани и изпълнени от него неаполитански песни /"Futtetenne"/. През 2011 г. той издава своята автобиография "Моя живот, моите филми".

Последният филм, в който актьорът се снима бе през 2004 г. В цялата си кариера той е играл в около 40 филма.

При новината за смъртта на актьора многобройните му почитатели изразиха почитта си в социалните мрежи.

Премиерът Матео Ренци написа в „Туитър" „Сбогом Бъд Спенсър! Ние всички толкова те обичахме!"

Министърът на културата Дарио Франческини отдаде почит на „един голям изпълнител от нашето кино, който в своята дълга кариера успяваше да развеселява цели поколения и да завладява публиката си с голям професионализъм". „Почивай в мир Бъд Спенсър. Сърцето ми е с твоето семейство!", писа новозеландският актьор Ръсел Кроу в „Туитър".

 

Източник: dariknews.bg

Снимка: webcafe.bg