За изминалото денонощие са били регистрирани 138 нови потвърдени случаи на заболяването

Властите в Китай съобщиха, че на 13 януари е бил регистриран първият смъртен случай, предизвикан от коронавирус, от осем месеца насам, предадоха световните агенции. Те цитираха съобщение на китайския Държавен комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването.

„За изминалото денонощие са били регистрирани 138 нови потвърдени случаи на заболяването, един от тях е завършил с летален изход", се казва в съобщението.

Според статистиката на ведомството, в Китай не са били регистрирани нови смъртни случаи от 16 май 2020 година.

Както съобщават китайските медии, новият летален изход е бил установен в провинция Хубей след инфектиране с коронавируса.

Сред 138-те нови случая на заболяване от COVID-19, регистрирани през миналото денонощие, 14 се оказали привнесени. Осем били регистрирани в Шанхай, три в провинция Гуандун и по един в Пекин, в провинция Хенан и в Гуанси-Чжуанския автономен район. Други 124 случая се оказали вътрешни.

От началото на пандемията китайските медици са открили сред пристигналите в страната от чужбина граждани 4 465 заболели, от които 4 181 са оздравели и са изписани от болница. На лечение се намират 284 души, трима от които са в тежко състояние.

Източник: Нова телевизия