Правителството на Косово от днес отново въвежда полицейски час в столицата Прищина и още три града. Мярката е с цел да се спре разпространението на COVID-19, съобщи АФП.
 
Излизането на хора извън домовете им ще бъде забранено в общините, в които броят на случаите на коронавирус е най-висок, се казва в съобщение на правителството. Забраната ще е в сила от 21 часа до 5 часа местно време.

В началото на епидемията През март в началото на епидемията властите въведоха полицейски час на цялата територия на Косово. Мярката беше отменена чак в началото на юни.
 
Властите решиха и да задължат държавните и частните институции да ограничат броя на активно работещите до минимално необходимия персонал.
 
Ресторантите и кафенетата ще трябва да приложат нови мерки като намаляване на работното време и ограничаване на местата за клиентите само до терасите и другите места на открито.
 
"Правим най-доброто, което можем, за да управляваме ситуацията", заяви премиерът Авдулах Хоти. Той уточни, че правителството няма да се поколебае да обяви извънредно положение, ако лекарите го поискат.
 
Броят на заразените и на починалите от COVID-19 в Косово се увеличи значително през последните седмици. Досега починалите в страната са 75 души, девет от тях са само в неделя. Заразените са над 3500, отбелязва АФП.

Източник: Днес.бг