Осъден на 23 години затвор за организирането на 5 убийства руски милионер е на свобода и даже е заминал за Турция, съобщава 47news. Александър Тютин е сключил договор с частната армия „Вагнер“, бил е в Украйна и след изтичането на контракта му, е получил амнистия.

През 2018 година Александър Тютин е наел убиец, за да отстрани племенницата му. В хода на разследването станало ясно, че той е причастен към още едно тежко престъпление. През 2005 година руснакът организирал убийството на свой конкурент в бизнеса и семейството му. Килърът разстрелял мъжа, двете му непълнолетни дъщери и съпругата му. През 2021 година Тютин е осъден на 23 години затвор. В момента обаче Александър Тютин и съпругата му се намират в Турция.

Междувременно собственикът на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин иска поправка в Наказателния кодекс на Русия, с която да се защитят доброволците, които участват във войната в Украйна, включително и бившите затворници.

Пригожин иска с поправките да се забранят негативните публикации и каквито и да е критики към доброволците, а също така и да не се оповестява каквато и да е информация за техните престъпления. Наказанието в този случай трябва да е до 5 години затвор, казва

 

Източник: Gazeta.ru