27-годишен мъж от Хондурас инсценира собствената си смърт, за да се отърве от мрънкането на алчната си съпруга. За куроиза разказва Mirror. Дени Гонзалез работел в САЩ и редовно изпращал пари на семейството си в родината.

Съпругата му обаче постоянно звъняла и искала още пари. Всяка седмица вдигала скандали и шест пъти го карала да й изпраща нов мобилен телефон. Всеки път казвала, че старият е откраднат. На Гонзалез му писнало и той решил, че е по-добре да се направи на умрял. За това той се снимал на легло, покрит с бял чаршаф и пъхнати в носа и устата марли, за да наподоби обстановката в морга.

След това снимал и ковчег с  цветя. Изпратил и кратко съобщение, в което се казвало, че е починал от рак и астма. Роднини на „починалия“ обаче забелязали, че на снимките мъртвецът е подозрително усмихнат.

Историята бързо стигнала до местните медии, които бързо успели да открият Гонзалез. Пред журналистите той разказал за постоянното недоволство на жена си. Комшии на родителите му обаче не се отнесли благосклонно към хрумването на Дени Гонзалез. Те разказали, че семейството на мъжа приело много тежко новината за мнимата му смърт.

„Ако не искаш да пращаш пари, просто го кажи, за какво трябва да се правиш на умрял“, коментирал един от съседите. Според информация на Mirror, само през 2018 год. от САЩ към Хондурас са изпратени около 1,5 млн долара.