Изключително емоционална среща между баща и син, разделени 58 години. 60-годишният китаец Фу е бил на две годинки когато е отвлечен, а преди дни успя да види отново родния си баща, който вече е на 90 години, разказва Mirror. Когато вижда баща си, Фу се затичва, прегръща го плътно, а после пада на колене и се разплаква.

Сърцераздирателните кадри показва отделът за обществена сигурност на град Заожуан, където и до днес живее 90-годишният Лоу. Възрастният мъж разказва, че през 1963 година бил с двегодишния си тогава син на гарата. Пуснал за миг ръката на детето и минути по-късно осъзнал, че го няма. Семейството дълги години издирвало отвлечения си син. С навлизането на съвременните технологии те използвали и интернет, за да успеят да го открият.

През 2015 година отделът за обществена сигурност в Заожуан започнал специално разследване, като този път е използвана и технология за тестване на ДНК, а търсенето се разширило и в други китайски провинции. На 1 юни тази година е потвърдено, че Фу и Лоу са син и баща, а на 8 юни властите успели да ги съберат.

По-младият мъж е казал, че е осиновен, а осиновителите му казали, че са го взели от Шанхай. Смята се, че като дете той е станал жертва на трафиканти, които са го отвели до Шанхай, за дабъде осиновен. През януари китайските власти са започнали кампания за борба с трафика на хора и отвличането на деца. До вчера са идентифицирани 1680 деца, жертви на трафик.