Британска докторка резервирала "мечтаната почивка" до остров Света Луиза с компанията "Girls for Sails", която организира турове само за жени, но въпреки това била нападната във вилата си само часове след пристигането си на острова.

45-годишната жена, майка на две деца, ще съди компанията и собственика на вилата. "Събудих се и бях душена и изнасилена от абсолютно непознат мъж. Бях ужасена. Наистина мислех, че ще умра. Нарочно взех почивка само с жени, мислех, че така е по-сигурно. Шокирана съм от това, което се случи и ще направя всичко, за да не пострада и друга жена.

Шокирана съм и от реакцията на компанията, която промотира, че поощрява жените да пътуват сами, а след това се отнася с жертва на изнасилване абсолютно обидно. Бях отвратена, когато ми предложиха масаж и маникюр като компенсация. Когато се оплаках отново, ми върнаха парите. Предложиха ми също така няколко допълнителни дни, което само засили кошмара, който преживях."

Вече у дома, докторката научила, че на същия остров съвсем наскоро е имало още няколко изнасилвания, като едното е било в съседна на нейната вила. Само през миналата година случаите били 60 и това за остров с дължина 30 и широчина 17 километра.

Джорджина е решила да не остави нещата така и в никакъв случай не възнамерява да се възползва от масажа и маникюра.

 

Източник: 24chasa.bg

Снимка:  photo.rozali.com