44-годишният Фредерик Деснард заведе иск срещу бившия си работодател за общо 280 хил. паунда, съобщава The Independent. Причината за съдебните претенции на Деснард е поведението на шефовете му, които не му възлагали задачи и така превърнали работата му в непоносимо скучна.

Това продължило четири години. Фредерик бил мениджър по логистиката близо 8 години в компанията Interparfums, която предлага луксозни парфюми. Фирмата загубила важен договор и това довело да преструктуриране на персонала. Фредерик Деснард бил набутан в задната стаичка и не му се давала никаква работа.

Това го накарало да се чувства безполезен, което пък от своя страна му причинило и здравословни проблеми. Според Деснард, шефовете му умишлено се държали така с него, за да го принудят да напусне, без да му изплатят обезщетение. Бившият мениджър изпаднал в депресия и се наложило да се лекува. След 7-месечен болничен той бил уволнен.

Компанията отхвърля обвиненията на бившия си служител. През 2015 год. френски съд постановил, че Фредерик Деснард клевети бившите си работодатели. Адвокатът му обаче припомня, че според френското законодателство, поведението на ръководството на Interparfums може да се разглежда като форма на тормоз.

 

Снимка: iStock