Британският DailyMail показва най-хитрите методи за преписване, които британски и чужди ученици използват по време на изпит. В момента не само в България, но и в Обединеното кралство е време за изпити и тестове. Оказва се, че не само родното Министерство на образованието се сблъсква с опитите на родители и ученици да мамят на матурите.

Методите са многообразни – някои залагат на класическите „пищови“ и надписи върху ръката, скрити от дългия ръкав на блузата. Други обаче залагат на модерните технологии, за да излъжат образователната система.

Един от методите, използван от учениците в Англия е да се напише най-важното с молив на гърба на калкулатор. Други изписват формули върху нокътя на палеца си. Слушалката в ухото е „изпитан“ метод навсякъде по-света, но британците са се изхитрили да си ги купуват в телесен цвят, за да не се забелязват.

Само преди три дни на 3000 тайвански студенти бяха анулирани резултатите от изпита и сега ще трябва да се явяват повторно на него. Измамата на тайванците е била от възможно най-висок клас, става ясно от публикация на ректора на местен университет. Трима от студентите били с очила с камера, сигналът се предавал на хора извън залата, а те от своя страна изпращали отговорите на смарт часовниците на останалите.

Друг хитър метод, на който са попадали учители е най-важната информация от изпита да се залепи върху бутилка от минерална вода. Отгоре се поставя оригиналният етикет и ученикът чете, докато се прави, че пие вода.

 

Източник и снимки: DailyMail